Uniek, milieu bewust, schoner, eenvoudiger.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE ONTWIKKELING EN INNOVATIES
Innovaties
Media

Te veel lood in drinkwater ongezond voor kinderen


Wat is het probleem?

Ons drinkwater stroomt door leidingen. Wanneer deze leidingen van lood zijn, wat zeker in oude woningen nog het geval is, dan neemt het water dit lood in zich op. Dit water drinken wij uiteindelijk op, en zo krijgen wij te veel lood binnen via ons drinkwater. Tegenwoordig zijn loden leidingen in nieuwbouwhuizen verboden waardoor het drinkwater in deze huizen van een betere kwaliteit is, maar in de grote Nederlandse steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht, vindt men nog steeds veel loden leidingen in huizen.

Maar lood in drinkwater heeft ook andere oorzaken. In Nederland komt het voornamelijk doordat accu’s onzorgvuldig worden gerecycled. Hierdoor kan zuur en loodstof in de grond terechtkomen. “Ook wordt het teruggewonnen lood in openluchtovens verbrand, wat leidt tot uitstoot van giftige dampen”, aldus UNICEF.

Negatief voor de ontwikkeling

In Nederland zijn er bijna 60.000 kinderen die te veel lood in hun bloed hebben, laat Unicef weten. Vanaf 5 microgram wordt gesproken van een loodvergiftiging. Zo’n 7600 Nederlandse kinderen zouden zelfs meer dan 10 microgram lood in hun bloed hebben, aldus de kinderrechtenorganisatie.

Lood kan een negatieve invloed hebben op de hersenontwikkeling en het IQ van jonge kinderen. De Gezondheidsraad waarschuwt dat lood bij kinderen kan leiden tot een verlaging van hun IQ van ongeveer vijf punten. Baby’s zijn extra kwetsbaar doordat hun darmen de looddeeltjes makkelijker opnemen. Ook zijn hun hersenen nog sterk in ontwikkeling. Bij volwassenen kan het lood invloed hebben op hart- en vaatziekten en nieraandoeningen.

 

Oplossing

Als u niet zeker weet of uw kraan wel veilig is, raden wij van Nederlandse Water Fabriek u aan om een filtersysteem aan te schaffen. Hiermee bent u verzekerd van veilig en kwalitatief drinkwater. Onze waterfilters halen niet alleen looddeeltjes, maar ook vele andere gevaarlijke stoffen uit uw drinkwater. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een filtersysteem in uw huis of heeft u een vraag? Neem dan (graag) contact met ons op!

 • Generic placeholder image

  Unieke producten

  PRODUCTIE OP MAAT
 • Generic placeholder image

  Van prototype naar productie

  CUSTOM PRODUCTIE
 • Generic placeholder image

  Ruime kennis

  20 JAAR ERVARING
 • Generic placeholder image

  Wij ontzorgen

  MERK ONAFHANKELIJK
waterontharders

3 producten

waterontharders

Voor elke situatie hebben we een passende waterontharder. Zo niet, dan ontwerpen we er één voor u. Bekijk de mogelijkheden.

Meer informatie
descalers

3 producten

descalers

De moderne manier om kalkaanslag te voorkomen. Kalk wordt op nanoniveau aangepakt, met behoud van de waterkwaliteit.

Meer informatie
filtersystemen

3 producten

filtersystemen

Er zijn voor het filteren van drinkwater legio mogelijkheden. Nederlandse Water Fabriek helpt u met het systeem voor uw specifieke vraag.

Meer informatie

Kunt u het vinden? Is hét er niet? Dan maken we het toch!

KIES UIT ONZE STANDAARD NWF-LIJN OF MAAK SAMEN MET ÉÉN VAN ONZE ENGINEERS EEN PRODUCT OP MAAT. WIJ STOPPEN PAS ALS WE SAMEN HÉT EUREKA GEVOEL HEBBEN BEREIKT.

Vraag naar de mogelijkheden