Zonder innovatie geen toekomst

Innoveren maakt de toekomst

Smart Soft Pilot


Weet u nog? Die tijd dat we met duizenden tegelijk aanwezig waren op aquatech 2019? Wat was dat gezellig. Wat ons betreft, gaan we dat in de toekomst zeker weer doen! Op de aquatech beurs lanceerden wij onze Smart Soft: een systeem waarmee wij op afstand kunnen monitoren hoe het ervoor staat met de waterontharders van onze klanten. Zo komt ons onderhoud altijd op tijd. 

De kern van Smart Soft
Om duidelijk te hebben wat de kern van Smart Soft is, is het goed om een aantal kernwoorden op een rij te zetten. Het woord 'onderhoud' kennen we allemaal. Je onderhoudt dagelijks van alles, maar wat betekent 'onderhoud' eigenlijk in de kern? Wanneer we kijken naar waterontharders dan heeft onderhoud betrekking op 'het in goede staat houden van...'. Daarom rijden we al jaren eens per jaar, of twee keer per jaar naar onze klanten toe om te kijken hoe de staat van de waterontharder is. Sommige merken schrijven voor dat bepaalde onderdelen preventief vervangen moeten worden binnen een bepaalde periode. De essentie hiervan is het preventief acteren om storingen te voorkomen. Maar is dit niet zonde, wanneer we bedenken dat we vroegtijdig onderdelen vervangen en weggooien die misschien nog best even mee hadden gekund? Is dat nog wel anno 2020? We moeten zuiniger zijn met onze planeet, minder weggooien en minder kilometers maken in de auto! 

Wat als we kunnen meten en bijhouden hoe vaak een waterontharder regenereert en wat daarbij het zoutverbruik is? Deze data kunnen we in een database stoppen en hier een algoritme aan toevoegen, waardoor we op afstand kunnen zien wat de staat van een waterontharder is. We meten het stroomverbruik en herkennen normaal en abnormaal gedrag van de waterontharder. Abnormaal gedrag melden we in een servicedashboard, waarna een servicemedewerker op basis van de meldingen een storing kan voorkomen. Dit noemen we voorspellend onderhoud. Alleen servicebewegingen richting de klant wanneer dat nodig is en alleen onderdelen vervangen wanneer dit essentieel is voor een goede werking van de waterontharder. Dat is de meerwaarde van Smart Soft! 

CONTACTFORMULIER

Neem direct contact op


  • Generic placeholder image

    Unieke producten

    PRODUCTIE OP MAAT
  • Generic placeholder image

    Van prototype naar productie

    CUSTOM PRODUCTIE
  • Generic placeholder image

    Ruime kennis

    20 JAAR ERVARING
  • Generic placeholder image

    Wij ontzorgen

    MERK ONAFHANKELIJK
waterontharders

3 producten

waterontharders

Voor elke situatie hebben we een passende waterontharder. Zo niet, dan ontwerpen we er één voor u. Bekijk de mogelijkheden.

Meer informatie
descalers

3 producten

descalers

De moderne manier om kalkaanslag te voorkomen. Kalk wordt op nanoniveau aangepakt, met behoud van de waterkwaliteit.

Meer informatie
filtersystemen

3 producten

filtersystemen

Er zijn voor het filteren van drinkwater legio mogelijkheden. Nederlandse Water Fabriek helpt u met het systeem voor uw specifieke vraag.

Meer informatie

Kunt u het vinden? Is hét er niet? Dan maken we het toch!

KIES UIT ONZE STANDAARD NWF-LIJN OF MAAK SAMEN MET ÉÉN VAN ONZE ENGINEERS EEN PRODUCT OP MAAT. WIJ STOPPEN PAS ALS WE SAMEN HÉT EUREKA GEVOEL HEBBEN BEREIKT.

Vraag naar de mogelijkheden