Zonder innovatie geen toekomst

Innoveren maakt de toekomst
Bekijk onze producten

Smart Water Treatment


In een wereld waar alles hetzelfde is maken wij het verschil. Dit verschil maken we o.a. in de manier waarop we omgaan met apparaat-gebruikerservaring. Internet of Things (IOT) is een van de nieuwe technieken waarmee we slimmer om kunnen gaan met apparaten, machines en het onderhoud hieraan. Voorspellend onderhoud is hier de key. Nederlandse Water Fabriek introduceert met Smart Water Treatment een IOT oplossing om waterontharders en waterfilters slimmer, eenvoudiger en beter te maken.

SWT Basic

Met het basis model, SWT Basic gaan we de strijd aan tegen papierverspilling en maken we de gebruikerservaring simpel en van deze tijd. In plaats van papieren handleidingen faciliteren wij een eenvoudige manier om handleidingen binnen handbereik van het apparaat te hebben. De eindgebruiker kan ook eenvoudig serviceproducten als regeneratiezout, harsreiniger, vervangingsfilters etc. bestellen door simpelweg de QR code of NFC chip op de waterontharder of het filter te scannen.  

SWT Enterprise

Door de toepassing van een extern device met sensoren en internetverbinding bepalen we met het SWT Enterprise platform de status van een waterontharder of filter. We meten kritische factoren en analyseren gebeurtenissen. Aan de hand van deze data weten we wanneer er service of onderhoud nodig is. Voorspellend onderhoud bespaart tijd, geld en materiaal. Een slimmer product met zeer grote voordelen voor zowel eindgebruiker, installateur en onze planeet! 

SWT casus

Een mooie SWT Enterprise casus is een bedrijf met servicecontracten bij eindgebruikers. Om er zeker van te zijn dat een waterontharder goed werkt gaat men elk jaar naar het apparaat toe om onderhoud uit te voeren. Dit is onderhoud op basis van denkbare behoefte om de meeste storingen in de toekomst proberen te voorkomen. Wij draaien het om. Met voorspellend onderhoud weten we wanneer het apparaat een bepaalde onderhoudsbehoefte heeft. Zo ben je nooit te vroeg maar belangrijker nog, nooit te laat met onderhoud en houd je het apparaat werkend. Smart Soft is een IOT device wat met een combinatie van sensoren de status van de regeneratie en het zoutniveau meet. Alles wat een bepaald percentage afwijkt wordt gezien als mogelijke storing, een notificatie wordt naar het dashboard van de servicemedewerker gestuurd en hij kan hierop acteren.

Via de app geeft een combinatie van de Smart Soft metingen zeer interessante data en informatie aan de eindgebruiker en aan de servicepartij:

 • De waterontharder moet in de meest ideale situatie eens per week regenereren. Gaan er 14 dagen zonder regeneratie voorbij, dan is er echt iets aan de hand. Dit wordt gemeld in het service dashboard.
 • Na een regeneratie maakt de zoutbak weer pekel aan. De oplossing duurt maximaal 4 uur. Binnen vier uur na een regeneratie moet het zout zakken. Gebeurt dat niet dan is er waarschijnlijk iets aan de hand in de zoutbak.
 • De regeneratiestappen worden geteld. Doet de besturing er te lang over of worden niet alle stappen afgemaakt wordt dit gezien als een acute storing en zal code rood worden doorgegeven aan het service platform. 
 • Als alle regeneraties goed zijn uitgevoerd en tijdens deze regeneraties was er altijd voldoende zout beschikbaar, weten we dat de status van de waterontharder goed is. Dit is een gegeven wat de eindgebruiker graag wil weten. Deze samen met zoutniveau en waterhardheid wordt in de smartphone app visueel weergegeven als gekleurde cirkels.

Interessante business case voor u? Neem dan contact met ons. Wij maken graag een passende aanbieding op basis van uw wensen ingevuld door (bijna) eindeloze mogelijkheden.

 • Generic placeholder image

  Wij zijn de fabriek en bieden de

  BESTE PRIJS-KWALITEIT
 • Generic placeholder image

  Van prototype naar productie

  CUSTOM PRODUCTIE
 • Generic placeholder image

  Ruime kennis

  20 JAAR ERVARING
 • Generic placeholder image

  Technische support dichtbij

  ONDERSTEUNING
waterontharder-ionenwisseling

3 producten

waterontharder-ionenwisseling

Voor iedereen een passende waterontharder. Kies voor de standaard NWF-lijn of personaliseer deze met uw bedrijfskleur en logo. Echt een uniek design? Ontwerp sa…

Meer informatie
descalers

3 producten

descalers

De moderne manier om kalkaanslag te voorkomen. Kalk wordt op nanoniveau aangepakt, met behoud van de waterkwaliteit.

Meer informatie
filtersystemen

3 producten

filtersystemen

Er zijn voor het filteren van drinkwater legio mogelijkheden. Nederlandse Water Fabriek helpt u met het systeem voor uw specifieke vraag.

Meer informatie

Kunt u het vinden? Is hét er niet? Dan maken we het toch!

KIES UIT ONZE STANDAARD NWF-LIJN OF MAAK SAMEN MET ÉÉN VAN ONZE ENGINEERS EEN PRODUCT OP MAAT. WIJ STOPPEN PAS ALS WE SAMEN HÉT EUREKA GEVOEL HEBBEN BEREIKT.

Vraag naar de mogelijkheden