Waterontharder · 17 jul 2023

Verschillen tussen waterontharder 2.0 UE of SE elektronica

De NWF-waterontharder 2.0 is uitgevoerd met een besturingsklep. De sensoren, motor en andere elektronische onderdelen worden aangestuurd door een computer in de besturingsklep. Deze hoofdprintplaat c.q. moederbord is er in verschillende uitvoeringen. De SE (Simpele Elektronica) en UE (Uitgebreide elektronica). Om uniformiteit te creëren zijn we begin 2023 gestart met het uitfaseren van de SE versie. In dit blog vertellen we de verschillen en waarom wij kiezen voor de UE-versie. De SE versie blijft voorlopig leverbaar. De menu’s hebben verschillen t.o.v. elkaar. Het SE menu is simpeler in te stellen door de installateur/ klant. Het UE-menu heeft weer wat meer functies. Hieronder alle punten op een rijtje.

Verschillen tussen de SE en de UE:

De UE heeft een uitgebreider menu met geavanceerdere technische functies en de SE heeft meer instel niveaus ’s en daardoor makkelijker te bedienen en beveiligen tegen ondeskundig gebruik:

 • Zelfregulerende reservecapaciteit: Als de waterontharder aan regeneratie (spoelen) toe is kan het, door de uitgestelde regeneratietijd, soms nog even duren voordat dat mag. Door een dag verbruik als reservecapaciteit te houden is dat geen probleem en levert de waterontharder altijd zacht water. De reservecapaciteit bij de UE-uitvoering is het gemiddelde dag verbruik berekend over de laatste zeven dagen. Bij de SE versie is dat een vast gegeven wat per type waterontharder bepaald wordt. De UE zal hierdoor minder regenereren en is dus zuiniger met spoelwater en regeneratiezout.  
 • Extern output signaal: De UE versie heeft een extern uit signaal. Dit is een potentiaal vrij contact wat een signaal naar buiten geeft tijdens regeneratie. Hiermee kan een pomp, gebouwbeheersysteem o.i.d. mee geschakeld worden.
 • Menu structuur: De UE heeft een minder menu niveaus waardoor heel veel parameters in het instellingen menu te vinden zijn. De SE heeft een installateurs en een fabrieksinstellingen niveau. Zo is het voor de installateur snel en eenvoudig te zien wat hij aan moet passen bij installatie.
 • Afstellen inkomende hardheid: De UE versie wordt het aantal liter of m3 water dat gefilterd kan worden ingesteld. A.d.h.v. een tabel in de handleiding is per hardheid aangegeven wat de waarde is. Bij de SE versie wordt de in komende hardheid ingevoerd in mg/liter. De waterontharder rekent zelf de capaciteit uit a.d.h.v. fabrieksparameters.

In overleg met een aantal klanten blijkt dat er meer vraag is naar de UE-versie. Dit is de reden van ons besluit om te kiezen voor de UE en niet de SE als standaard besturingssysteem. Dat sluit niet uit dat we de SE niet meer kunnen leveren. Heb je een voorkeur voor de SE? Laat he ons weten dan helpen we je graag verder hiermee.     

 • Generic placeholder image

  Wij zijn de fabriek en bieden de

  BESTE PRIJS-KWALITEIT
 • Generic placeholder image

  Van prototype naar productie

  CUSTOM PRODUCTIE
 • Generic placeholder image

  Ruime kennis

  20 JAAR ERVARING
 • Generic placeholder image

  Technische support dichtbij

  ONDERSTEUNING
waterontharder-ionenwisseling

3 producten

waterontharder-ionenwisseling

Voor iedereen een passende waterontharder. Kies voor de standaard NWF-lijn of personaliseer deze met uw bedrijfskleur en logo. Echt een uniek design? Ontwerp sa…

Meer informatie
descalers

3 producten

descalers

De moderne manier om kalkaanslag te voorkomen. Kalk wordt op nanoniveau aangepakt, met behoud van de waterkwaliteit.

Meer informatie
filtersystemen

3 producten

filtersystemen

Er zijn voor het filteren van drinkwater legio mogelijkheden. Nederlandse Water Fabriek helpt u met het systeem voor uw specifieke vraag.

Meer informatie

Kunt u het vinden? Is hét er niet? Dan maken we het toch!

KIES UIT ONZE STANDAARD NWF-LIJN OF MAAK SAMEN MET ÉÉN VAN ONZE ENGINEERS EEN PRODUCT OP MAAT. WIJ STOPPEN PAS ALS WE SAMEN HÉT EUREKA GEVOEL HEBBEN BEREIKT.

Vraag naar de mogelijkheden